Voegen

Het oppervlak van een gemetselde gevel bestaat voor ca. 25% uit voegwerk. Niet verwonderlijk dat voegwerk het aanzicht van een gevel voor een belangrijk deel bepaalt.

Slecht of verouderd voegwerk kan ook voor problemen zorgen zoals vochtdoorslag, mos- en algengroei en kapot gevroren stenen na een vorst periode. Door het herstellen van het voegwerk kunnen wij er voor zorgen dat problemen worden opgelost en uw gevel weer in oude luister wordt hersteld.

U kunt voor alle voorkomende voegtechnieken, zoals de ambachtelijke knip- en snijvoegen, bij ons terecht. Arling voegwerken adviseert u graag over de juiste soort voeg en kleur waarbij de gevel van uw pand het beste tot zijn recht komt.

Gevelreiniging

Als gevels door het weer en milieu zodanig zijn aangetast dat het originele karakter van een gevel verloren is gegaan, wordt het dan ook tijd voor een gedegen gevelreiniging.

Bij het reinigenvan gevels is het belangrijk dat stenen en voegwerk niet door het hele proces worden aangetast. Arling Voegwerken zorgt er dan ook voor dat alleen de vuile aanslag wordt verwijderd en uw gevel weer de oorspronkelijk uitstraling krijgt.

.

Renovatie

De gevels van huizen of andere panden zijn mede bepalend voor het comfort binnen dat pand. Daarnaast is de staat van een gevel voor een groot deel mede waarde bepalend.

Er zijn veel oorzaken te noemen, waaronder slecht onderhoud, verzakkingen, vorstschade etc. waardoor een gevelrenovatie noodzakelijk kan zijn.

Gevelrenovatie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

Uithakken van het oude voegwerk, stralen of reinigen van de gevel, voegen van de gevel en als optie het impregneren van de gevel. Tijdens de renovatie is het van het grootste belang om eerst alle schade veroorzakende problemen te verhelpen.

Impregneren

  • Het impregneren van gevels beschermt deze tegen vochtdoorslag en voorkomt zo een aantal problemen die, zonder impregneren, wel zouden kunnen ontstaan.

    Veel voorkomende problemen zijn; schimmelvorming binnen woningen, verminderde isolatiewaarden van gevelmuren. Witte uitslag, alg- en mosgroei op gevels. Daarnaast houden poreuze gevels veel vocht vast. oor uitzetting bij vorst kan er dan, door uitzetting van het vastgehouden vocht, behoorlijke schade aan de gevels ontstaan.

    Door gevels te impregneren wordt vochtdoorslag voorkomen terwijl de gevel toch blijft ademen. Het impregneren voorkomt vorstschade en vermindert de groei van algen en mossen aanzienlijk.